From-AMS | de Waslijn - From-AMS

de Waslijn

De Waslijn verbindt op innovatieve manier vrouwen met een bewuste levensstijl in hun lokale omgeving. Het middel om de vrouwen te verbinden is door het ruilen van kleding.
de Waslijn is nu op verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd door enthousiaste vrouwen die het concept omarmen, onze ambassadeurs. Zij maken gebruik van de faciliteiten (draaiboek, logo en communicatiemiddelen, learnings en aankleding) van de Waslijn. Deze vrouwen activeren hun netwerk en werken vaak samen met lokale open ruimten. De lokale netwerk kracht van de ambassadeur is de ‘drager’ van dit concept.

Hergebruik is voor de Waslijn erg belangrijk. Veel spullen die worden gebruikt worden ter aankleding van het event krijgen een tweede leven bij de Waslijn. Naast de kledingstukken van onze deelnemers die door het ruilen eveneens worden hergebruikt. de Waslijn kenmerkt zich door een wederkerig karakter, door de ruil krijg je tenslotte wat je inlevert. Gedurende het event zien deelnemers andere deelnemers hun kleding passen en delen de verhalen achter de kledingstukken voor welke gelegenheid ze gekocht zijn waarom ze ze nu ruilen etc. Zo ontstaat de verbinding op gelijkwaardig niveau in een lokale omgeving. Na vele edities door Nederland blijft de Waslijn community groeien.