24 uur ‘connected’: een vloek of een zegen?

Als herboren stap ik na negentig minuten fysieke en mentale uitdaging van mijn yogamat af. Heerlijk! Yoga is voor mij dé manier even te onstappen aan de alledaagse hectiek en naar binnen te keren. Het leven anno 2015 heeft een dynamische vorm en hectische tijden vragen om bezinning. Een nog niet zo gemakkelijke uitdaging. En dat ik niet de enige ben, ervaar ik iedere keer opnieuw als de zaal weer volstroomt.

Als we willen kunnen we 24 uur ‘connected’ zijn, met de hele wereld. Waar eindigt de opmars van technologie, en waar eindigt de invloed van technologie op ons lichaam? Als nieuwe uitvindingen taken van ons overnemen, wat doet dit dan met onze menselijke kwaliteiten, zoals inituïtie? De technologische ontwikkelingen lijken voor sommigen ook haaks te staan op de behoefte naar verstilling. Of versterken ze juist elkaar?

We zijn op zoek naar de verbinding met onszelf. Er komen gelukkig steeds meer producten op de markt die ons inzicht geven in ons eigen gevoelsleven. Zo kwam ik laatst de Moodmetric tegen. Een mooi staaltje Scandinavisch design uit Finland in de vorm van een ring. De ring geeft naast draagplezier ook iets aan de drager terug, namelijk directe feedback over zijn emotionele conditie. Door middel van huidgeleiding meet deze smart jewellery de stemming van zijn drager. De resultaten worden vervolgens keurig geregisteerd in een app op de smartphone. Zo kan de drager een goed beeld krijgen van alle dagelijkse ups en downs van zijn leven en zijn emotionele wereld.

De Moodmetric is een prachtig voorbeeld dat nieuwe technologie wel degelijk een bijdrage kan leveren aan onze emotionele intelligentie. De ring  helpt ons bewuster te leven en rustmomenten in te bouwen. De drager krijgt zo inzicht in zijn eigen emotionele conditie, en het krachtige effect van meditatie en yoga. Deze smart jewellery helpt ons de verbinding met onszelf te maken. Tja, zo wil ik ook wel 24 uur connected zijn…

Namasté

Anouk